Perlele aduse la lumina devin comori!

Articole

Toate articolele noastre publicate pe pagina Clinicii RoPsiho sunt originale si sunt rezultate din experienta noastra de lucru.

Legatura dintre depresie si dementa la varsta a treia

Depresia este o afectiune grava ce poate aparea la toate varstele.
Cand depresia se manifesta la varsta a treia poate fi un semnal pentru pierderile de memorie sau debutul precoce al unei demente.
S-a evidentiat ca varsta de debut a depresiei poate determina tipul de dementa.

Adult cu ADHD

Studiile recente au demonstrat ca si adultii prezinta ADHD, efectele negative alterandu-le puternic calitatea vietii.
Diagnosticarea ADHD-ului la adulti in cadrul Clinicii RoPsiho se efectueaza de catre o echipa multidisciplinara formata din medicul specialist neurolog si psihologul clinician.

Persoana cu afazie

Afazia, denumita si disfazie, este pierderea totala sau partiala a capacitatii de a comunica verbal cu cei din jur.
Recuperarea persoanelor cu afazie dureaza in timp.
Programele pe care le oferim in cadrul Clinicii RoPsiho vizeaza atat sedinte individuale, cat si de grup, atat pentru persoanele cu afazie, cat si pentru familiile acestora.

Despre psihoterapie se vehiculeaza multe mituri dandu-i o nota de mister. Acest mod de a privi actul psihoterapeutic impiedica multi oameni sa ceara ajutorul, astfel renuntand la ceva valoros in ideea ca este inutil si rau.

Anxietatea este o modalitate de raspuns a organismului in fata unor situatii percepute ca amenintatoare pentru siguranta individului. Aceasta reactie afecteaza modul in care te simti si actionezi.

Depresie

Starea noastra de spirit se schimba in fiecare zi. Cauzele care produc modificarile sunt multiple, pot veni din interiorul sau din exteriorul nostru. Tristetea este o stare normala si apare de obicei cand ne confruntam cu dezamagiri si esecuri. Oamenii sunt tentati sa foloseasca termenul de depresie pentru a descrie aceasta tristete, insa depresia este mai mult decat atat.

©2012 RoPsiho.ro webdesign by publiciton.ro