Perlele aduse la lumina devin comori!

Prezentare

Contact cu realitatea

Clinica RoPsiho inseamna profesionalism, responsabilitate, confidentialitate, corectitudine. Ne adresam tuturor persoanelor indiferent de varsta, nivel de pregatire educational-profesionala, religie sau statut social.

Suntem o echipa de profesionisti specializati in psihologie clinica, consiliere psihologica si psihoterapie. Noi credem cu tarie in valoarea si in beneficiile serviciilor de gerontopsihologie clinica, recuperare cognitiva si psihoterapie a somatizarilor la standarde inalte din punct de vedere profesional si etic.

Evaluarea clinica are in vedere investigarea comportamentelor si a functiilor psihice a individului pentru reliefarea unor eventuale tulburari dar si a resurselor de care dispune clientul. Ea are ca scop ident ificarea potentialului de functionare a psihicului fiecarui client, punctarea eventualelor dificultati sau chiar abateri de la normalitate si indrumarea catre un un anumit tip de psihoterapie sau consiliere psihologica.

Consilierea psihologica este focalizata pe o problema anume, este o interventie de durata scurta sau medie, se adreseaza comportamentelor problematice ale clientului, optimizarii capacitatilor sale de comunicare, cat si altor aspecte bine delimitate si se centreaza pe situatiile prezentului.

Psihoterapia este un proces prin care deveniti constienti de particularitatile personalitatii voastre si va ajuta sa descoperiti potentialul resurselor interioare. Prejudecatile, lipsa informarii sau increderii va pot opri sa cereti ajutorul, va blocheaza accesul catre autocunoastere si invatare. Suntem aici pentru cei care au nevoie de o calauza si aliati pe drumul schimbarii. Va sustinem cu empatie, va intelegem fara a va judeca, va ajutam sa va constientizati nevoile si vom fi martorii schimbarilor voastre.

Gerontopsihologia are menirea pregătirii unei senescenţe active şi demne. Psihodiagnoza şi psihoterapia vizează în egală măsură particularităţile involuţiei psihice, printr-o atitudine relaţională de încredere în posibilităţile reale şi în eventualele capacităţi restante, de încredere în ameliorarea suferinţelor clinice, în eficienţa tratamentului şi de reabilitare prin utilizarea mişcării fizice şi a unei vieţi sociale active.

In cadrul recuperarii cognitive urmarim ajutarea persoanelor cu probleme neurologice in vederea redobandirii functiilor cognitive afectate. De asemenea, ne asistam clientii sa accepte noua situatie de viata si sa invete sa faca fata greutatilor pe care le intampina zi de zi. Programele concepute de noi sunt dinamice, adaptate progresului si nevoilor fiecarui client in parte. Oferim suport psihologic atat clientului, cat si familiei acestuia prin grupuri de lucru si suport.

Suntem cu toţii dedicati profesiei si clientilor nostri pentru a-i putea sustine in efortul lor de a avea acces la o viata mai buna, mai libera, de a avea mai multa incredere in ei insisi.

Ne vom intalni intr-o ambianta primitoare si securizanta in care problema voastra poate fi expusa, vom pasi pe taramul emotiilor, vom identifica resursele si vom gasi cele mai bune solutii. Impreuna vom crea o alianta de lucru favorabila dezvaluirii, vom descoperi alternative noi de a gandi si vom formula obiective realiste, cum ar fi:

  • Diminuarea stresului si efectelor acestuia;

  • Ameliorarea depresiei si anxietatii;

  • Recuperarea sau mentinerea unor comportamente adaptative dupa un declin initial sau dupa o incapacitate aparuta in urma unui eveniment traumatic sau stresant;

  • Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si relationare;

  • Schimbarea comportamentului nesatisfacator;

  • Intelegerea emotiilor si exprimarea lor intr-un mod asertiv.

©2012 RoPsiho.ro webdesign by publiciton.ro