Perlele aduse la lumina devin comori!

Evaluarea clinica cu ajutorul tehnicilor proiective de desen: Testul BENDER-GESTALT si Testul DAVIDO-CHaD

Aplicari test Bender

Manifestarea are loc la Bucureşti, este certificată de Asociaţia Română de Psihologie Clinică şi creditată în baza avizului dat de Colegiul Psihologilor din România cu 20 de credite.

 

Program:

20 de ore de formare în trei zile consecutive (între orele 16:00-20:00 vineri, 9:00-19:00 sâmbătă, 9:00-15:00 duminică).

 

OBIECTIVELE CURSULUI:

1. Teoretice:
Cunoasterea si intelegerea principiilor teoretice si aplicative ale tehnicilor proiective de desen utilizate (testul Bender-Gestalt si DAVIDO-CHaD) pentru evaluarea psihologica.

2. Instrumental-aplicative:
Formarea unor deprinderi de baza necesare aplicarii si interpretarii tehnicilor  proiective prezentate.
Exersarea unor abilitati de interpretare cu ajutorul studiilor de caz.

3. Atitudinale:
Antrenarea unei atitudini profesioniste in momentul aplicarii si interpretarii tehnicilor proiective.


TEMATICA:

Prima parte: Tehnici proiective de desen (Desenul Arborelui, Testul Feţei) – prezentare teoretică şi aplicaţii practice cu ajutorul studiilor de caz clinice.

Partea a doua: Testul Bender-Gestalt ca instrument clinic şi probă proiectivă – concepţia gestaltistă şi aplicaţii practice cu ajutorul studiilor de caz clinice.

Partea a treia: Rezultatele evaluării psihologice cu diverse teste de desen (ex. Desenul Interiorului Corpului, Testul Davido-CHaD) a unor persoane adulte sau vârstnice cu diferite trăsături de personalitate, aspecte psihopatologice şi disfuncţionale. Exersarea abilităţilor interpretative şi discuţii asupra corelaţiilor ce se pot realiza între rezultatele testelor proiective şi alte instrumente de evaluare clinică.

 

FORMATOR: CS II Dr. Psih. Rozeta Draghici: psiholog clinician principal, psiholog clinician principal, supervizor în psihologie clinică, formare în Testul Rorschach în Sistem Exner şi în cadrul Şcolii Romane Rorschach.

 

ADRESABILITATE: psihologi clinicieni, psihoterapeuţi, masteranzi şi doctoranzi interesaţi de evaluarea clinică şi terapia adultului şi vârstnicului cu ajutorul tehnicilor proiective.

Inscrierea se va face in functie de nivelul de motivatie al solicitantilor si numarul locurilor disponibile. 

Selecţia participanţilor va fi dată de ordinea înscrierii.

Vor fi grupe de maxim 15 persoane.

Durata: 20 ore.

Taxa de participare: 500 lei.

Ofertă: psihologii care au participat la alte cursuri organizate de ARPC beneficiază de reducere 10% din taxă.

Taxa de participare se plăteşte în Contul A.R.P.C.: RO31RZBR0000060015793957 Raiffeisen Bank S.A., Agenţia Titulescu.

Cursantii vor primi un certificat acreditat de catre Asociatia Romana de Psihodiagnoza Proiectiva si 20 credite de la Colegiul Psihologilor din Romania.

Informaţii suplimentare şi înscrieri:

©2012 RoPsiho.ro webdesign by publiciton.ro