Perlele aduse la lumina devin comori!

Recuperare cognitiva

Recuperare cognitiva

Afectiunile neurologice au un impact major atat asupra celui care se imbolnaveste, cat a si a familiei sale. Intreaga viata familiala trebuie restructurata si schimbata. Deseori o astfel de boala atrage dupa sine si credinta ca nu se mai poate face nimic, ca totul este pierdut.

Ne adresam celor care:

  • au suferit un accident vascular cerebral (AVC)

  • au suferit leziuni cerebrale

  • au debut de dementa sau Boala Alzheimer 

  • au deficit de atentie si/sau memorie

  • adulti cu ADHD

  • vor sa previna afectiuni cognitive

In cadrul Clinicii RoPsiho am conceput programe complexe ce au ca scop ajutarea clientilor in acceptarea afectiunii, intelegerea ei si maximizarea propriul potential. De asemenea, oferim suport psihologic clientului si familiei acestuia in vederea adaptarii comune la noua situatie si de a constientiza ca viata poate continua.

Multe persoane care sufera de afectiuni neurologice si familiile lor dezvolta teama de noi experiente, anxietati, furie, tristete, sentimente de durere si de pierdere emotionala profunda, pierderea capacitatilor fizice, senzoriale, de comunicare si cognitive. Noi oferim sedinte de consiliere psihologica individuale si grupuri de suport in cadrul carora abordam aceste probleme.

Programele noastre presupun o prima evaluare psihologica a capacitatilor cognitive (viteza de gandire, atentia si concetrarea, capacitatea de memorare si invatare, flexibilitatea gandirii si rezolvarea de probleme, functiile limbajului, capacitatile de relationare si starea emotionala) in vederea conceperii unui program adecvat nevoilor clientului.

Dimensiunile de lucru vizeaza atat potentarea capacitatilor cognitive prin sedinte individuale de lucru, cat si in sedintele grup unde clientii pot relationa intre ei si invata impreuna cum sa se foloseasca de propriile capacitati in vederea recastigarii capacitatilor mentale si independentei.

Grupurile de suport pentru membrii familiei ii va ajuta pe acestia sa isi dea seama ca nu sunt singuri, vor reusi sa gaseasca solutii la problemele comune, vor fi ascultati si intelesi.

In cazul adultilor ce sufera de ADHD urmarim atat schimbarile pe planul cognitiv, cat si sustinerea emotionala prin psihoterapie. Modalitatea de lucru va consta in imbinarea de sedinte ce vizeaza imbunatatirea functiilor cognitive, dezvoltarea strategiilor de adaptare si sedinte ce au ca scop schimbarea perceptiei negative a propriei persoane, punandu-se accentul pe propriile resurse si valorizarea lor.

©2012 RoPsiho.ro webdesign by publiciton.ro